موقع لیز خوردن خودرو چه کار کنیم ؟

لیز خوردن خودروها و منحرف شدن آن ها صحنه‌‌ی ای که در فصل برفی و یخبندان در جا ده ها را بیشتر از قبل خواهیم دید!

سر خوردن خودرو اتفاقی است که همه راننده ها یک بار تجربه اش کرده اند. یا چنین صحنه ای رو دیده اند مخصوصا در فیلم‌ها. این اتفاق در شرایط مختلفی رخ می‌دهد. به عنوان مثال: مسیرهای لغزنده و روغنی، مسیرهای برفی یا خیس و حتی در گل و لای. کنترل ماشین به اصطلاح جمع کردنش در این وضعیت، فقط مهارت و تسلط لازم دارد.

از آنجایی که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. در ابتدای این مقاله از نحوه پیشگیری و حوادث احتمالی آن خواهیم گفت و سپس مراحل اقدامات لازم در زمان لیز خوردن خودرو را می‌خوانیم.

برای پیشگیری از لیز خوردن خودرو چه کنیم؟

موقع لیز خوردن خودرو چه کار کنیم ؟

این نکته را بدانید که چه جاده لغزنده باشد چه نباشد، تنها دلیل لیز خوردن خودرو، اشتباه راننده می‌باشد. یک راننده حرفه‌ای نرم و با سرعتی ثابت و مناسب با جاده می‌راند. تا در طول سفر، مسافران اصلا احساس ناخوشایندی را تجربه نکنند.

چه در فصول سرد و یخبندان و چه در فصول دیگر، همیشه و همه جا باید اصول رانندگی را رعایت کنید. تا خودتان، خودرویتان و نیز دیگران ایمن بمانید و از ورود خسارت جبران ناپذیر ممانعت شود. اگر مهارت و تسلط کافی در رانندگی در شرایط بارانی و برفی را ندارید. از شما خواهش می‌کنیم. که این کار را انجام ندهید و از شخص دیگری که مهارت دارد کمک بگیرید.

اگر قصد رانندگی در مسیرهای غیرقابل پیش بینی با شرایط جوی نامساعد را دارید. حتما خودرو را از لحاظ فنی بررسی نموده و از ضد یخ در سیستم رادیاتور و در صورت امکان مایع شیشه‌شور ضد یخ زدگی استفاده نمایید.

قبل از سفر باد لاستیک‌ها را چک کنید. چرخی که بادش تنظیم باشد. بهترین چسبندگی را با سطح جاده دارد و دوامش بیشتر خواهد بود.همیشه تجهیزاتی مثل پتو، دستکش، کلاه، کفش زمستانی، مقداری مایعات و خرما همراه داشته باشید. از سالم بودن برف‌پاکن‌ها، چراغ ها، سیستم بخاری خودرو اطمینان حاصل نمایید.

توصیه برای رانندگی در برف

موقع لیز خوردن خودرو چه کار کنیم ؟

زنجیر چرخ و یخ شکن

  • مهم‌ترین و اولین راه پیشگیری از لیز خوردن خودرو، به همراه داشتن زنجیر چرخ و نصب آن در مواقع نیاز است.(در مسیرهای لغزنده و کوهستانی). یادآور می‌شویم که نصب و تجهیز چرخ‌های خودرو به زنجیر چرخ مهم است نه فقط به همراه داشتن آن.

رانندگی با دنده سنگین

  • زمانی که متوجه شدید شرایط آب و هوا نامناسب است. و شرایط جاده لغزنده، حتما با دنده سنگین و به آرامی رانندگی نمایید. اصلا عجله نکنید.

حفظ فاصله استاندارد از دیگر خودروها حداقل تا ۴ برابر شرایط جوی عادی

  • شاید این مورد را هیچ وقت جدی نگرفتیم و جز عادات اشتباه ماست که تا حد ممکن به ماشین جلویی نزدیک می‌شویم. با حفظ فاصله خود از خودروی جلویی و کناری، امکان مدیریت بحران و مدیریت زمان برای راننده بیشتر بوده. و راننده زمان لازم برای انجام عکس العمل مناسب را دارد. و احتمال تصادف بسیار کم خواهد شد. به خاطر داشته باشید که مسافت ترمزگیری در شرایط بارانی بیشتر می‌شود. و باید فاصله خود را از خودروهای دیگر، به نسبت شرایط عادی ۴ برابر بیشتر کنید.
  • با توجه به قرار گرفتن احتمالی قطرات باران بر روی دیسک ترمز خودرو، در حین حرکت گاهی پدال ترمز را به آرامی فشار دهید تا این قطرات از روی سطح دیسک پاک شوند. زیرا ممکن است با وجود این قطرات، در صورت نیاز به یک واکنش سریع با ترمز، عمل ترمزگیری به خوبی انجام نشود.
  • با آغاز بارندگی، در اثر ترکیب احتمالی قطرات آب باران با غبار و آثار باقیمانده از خودروهای دیگر، بقایای لاستیک و… چسبندگی سطح جاده با لاستیک کم و در نتیجه تعادل خودرو سخت خواهد شد. بنابراین با سرعت آهسته و ایمن برانید.
  • اگر خودروی شما مجهز به یکی از انواع سیستم‌های چهار چرخ متحرک، کنترل پایداری (ESP) یا حالت رانندگی در شرایط بارانی است، آن را فعال نمایید.
  • در هوای برفی از سطوحی که برف یا یخ زدگی کمتری دارند تردد کنید.
  • از تغییر لاین حرکتی خودروی خود به شدت بپرهیزید.
  • در صورتی که سرعتتان بالاست و قصد کم کردن سرعت را دارید، بطور ناگهانی اقدام به تغییر دنده به دنده سنگین نکنید. چون باعث از دست رفتن تعادل خودرو خواهد شد.
  • سرعت خود را کم و ثابت نگه دارید.
  • زمانی که به پیچ‌ها نزدیک می‌شوید، طوری عمل نمایید که تا قبل از ورود به پیچ به سرعت مدنظرتان رسیده باشید.

در زمان سر خوردن ماشین چه کار کنم تا متوقف شود؟

موقع لیز خوردن خودرو چه کار کنیم ؟

شاید بارها برای شما هم سوال شده که اولین واکنش ما در زمان لیز خوردن خودرو چه چیزی باید باشد؟ آیا نگه داشتن خودرو، آن هم با ترمز شدید می‌تواند کمک‌دهنده باشد و از انحراف خودرو جلوگیری کند؟ آیا باید فرمان را محکم نگه داریم تا خودرو به اطراف کشیده نشود؟ با ما همراه باشید تا با انجام چند نکته کنترل خودرویتان را به دست بگیرید و جلوی بروز حوادث تلخ را بگیرید.

۱- حفظ آرامش و تسلط بر اعصاب در زمان حادثه

در همان ابتدای حادثه، برای اینکه سر خوردن خودرو را به فاجعه‌ای برای خود و دیگران تبدیل نکنیم و اوضاع پیچیده تر نشود، باید آرامش خود را حفظ نمایید.

۲- ترمز زدن ناگهانی، ممنوع

اگر می‌خواهید تسلط و کنترل ماشین تان تا آخر این اتفاق در دستان شما باشد، به هیچ وجه به یکباره و با فشار روی ترمز نزنید. چون چرخ ها قفل می‌شوند. سعی کنید با کم کردن گاز سرعت خودرو را کنترل کنید نه با ترمز زدن!

۳- خودروی شما نباید خلاص باشد

تا حد امکان خودرو را در سنگینترین دنده قرار دهید تا حداکثر کنترل را به رانندگی شما بدهد.

۴ – کنترل و هدایت درست فرمان خودرو با تشخیص جهت حرکت قسمت عقبی ماشین

اکثر سر خوردن‌ها در سرعت‌های بالای ۶۰ کیلومتر در ساعت رخ می‌دهد. برای این که در این شرایط هدایت ماشین را به دست بگیرید باید با خونسردی، متوجه جهت حرکت سمت عقب خودرو شوید و برای چرخاندن جهت فرمان به آن سمت برنامه‌ریزی نمایید. بدین معنی که اگر سمت عقب خودرو به چپ کشیده می‌شود و به آن سمت تمایل دارد، باید فرمان را نیز به همان سمت بچرخانید. تا درصد بالایی از لیز خوردن خودرو به سمت چپ جلوگیری کنید.

دقت نمایید که باید میزان چرخش فرمان شما برای اصلاح مسیر را با میزانی که عقب خودرو سر می‌خورد تنظیم کنید، چون چرخاندن کم‌ و یا بیش‌تر فرمان باعث تشدید سر خوردن خودرو خواهد شد.

۵ -هماهنگی جهت فرمان و عقب خودرو

پس از اینکه جهت فرمان و عقب خودرو هماهنگ و تنظیم شد، می‌توانید به آرامی ترمز را فشار داده(به یکباره ترمز نزنید) و از سرعت خودرو بکاهید.

با رعایت این ۵ نکته خواهید توانست کنترل خودرویی که شروع به لیز خوردن کرده است را کم کم به دست بگیرید.

بارش برف و باران اتفاق بسیار خوشایند و رحمت الهی است. برای استفاده از این همه زیبایی و نعمت باید مراقب خودمان و عزیزانمان باشیم. و با رعایت همین چند نکته که برایتان نوشتیم از بروز حادثه‌های تلخ جلوگیری کنیم.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد خودرو ونکات آموزشی آن می‌توانید از دیگر مطالب سایت بازدید نمایید و سوالات، نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا