باطری ماشینم خراب شده، دلایل مهم آن؟ و چطوری حلش کنم؟

باطری همانند قلب خودرو میباشد و بدون آن خودروتان توان حرکت و انجام کارهای دیگر را ندارد. به همین دلیل، مهم است که اطلاعات حداقلی در مورد باطری ها داشته باشیم و بدانیم که چرا خراب شده و چه زمانی لازم است تا تعویض گردد.
گاهی دیده شده که حین رانندگی خودرو به ناگهانی خاموش گردد و هرچه استارت زده شود، خودرو روشن نمیگردد. در این وضعیت اولین چیزی که به فکر راننده خواهد افتاد اتمام بنزین، نقص در سیستم برق رسانی و یا خرابی باطری است.
همونطور که گفته شد یکی از دلایلی که باعث میشود نتوانید خودرو خود را استارت بزنید، نقص در سیستم برق رسانی است. که باید برای این مشکل و تعمیر خودرو به باطری ساز مراجعه کنید. این مشکل اغلب اوقات قابل حل است و احتمالا دلیل آن قطع شدن سیم است. که باطری ساز با بررسی آن میتواند مشکل اش را حل نماید. یکی دیگر از دلایل تخلیه ناگهانی باطری میتواند پایان عمر باطری باشد به همین خاطر سیستم شارژ آن به خوبی عمل نمیکند و باطری شارژ نمیگردد.
با توجه به اینکه دلایل زیادی برای خرابی باطری خودرو وجود دارد ولی مهمترین آن اتصال کوتاه و عدم رعایت اصول سرویس میباشد. یکی از اصلیترین دلایل ترکیدن باطری خودرو، بوجود آمدن اتصال کوتاه در دو سر قطبهای آن میباشد. دلیل این اتفاق گاهی به صورت دستی و سهوا میباشد که برخی از تعمیرکاران جهت تست قدرت باطری این کار را انجام میدهند. که کاری اشتباه و بسیار زیاد خطرناک میباشد.
دلایل خرابی و ترکیدن باطری خودرو
در ابتدای این مقاله قصد داریم دلایل خرابی و ترکیدن باطری خودرو و سپس علائم خرابی را بررسی نماییم:
-
اتصال کوتاه
یکی از اصلی ترین دلایل ترکیدن باطری خودرو، بوجود آمدن اتصال کوتاه در دو سر قطبهای آن است. این امر میتواند بصورت دستی انجام شود. که برخی از تعمیرکاران جهت تست قدرت باطری این کار را انجام میدهند که کاری غلط و فوق العاده خطرناک است.
-
شارژ بیش از حد مجاز
از سالم بودن دینام خودرو و سیستم شارژ باطری مطمئن باشید. در غیر اینصورت خیلی زود باطری ماشین تان آسیب خواهد دید.
تا زمانی که ماشین دینام سالمیدارد، هر گاه که روشن شود باطری در بهترین حد ممکن توسط دینام شارژ میگردد. در غیر اینصورت اگر شارژ باطری خودرو را قطع نکند باطری دائما شارژ میشود. و در اصطلاح اور شارژ میشود. که این اتفاق باطری را ظرف چند ساعت از بین میبرد . پس خاطرتان بماند که شارژ بیش از حد مجاز باطری، دلیل دیگری است که میتواند باعث بوجود آمدن شرایط ترکیدن باطری خودرو گردد.
-
هیچوقت ماشین تان را بیش از یکماه خاموش نگذارید!
باید حداقل هفته ای یک بار خودرو روشن شود تا باطری اش شارژ گردد. با این کار عمل سولفاته شدن صفحات داخلی باطری میتواند به تاخیر بیفتد و شما بتوانید از باطری ماشین تان برای مدت زمان بیشتری استفاده نمائید
-
عدم رعایت نکات نگهداری باطری و اصول سرویس آن
سرویس و نگهداری باطری باید در دورههای زمانی مناسب به دقت انجام شود. به خصوص باطریهایی که Sealed نیستند و نیاز دارند که سطح آب باطریشان کنترل گردد تا لایه های سربی باطری، درون آب اسید قرار داشته باشند. و نیز قطبهای باطری و سرباطری که به آن متصل هستند تمیز باشند(سولفاته نباشند). رعایت این موارد عمر مفید باطری قطعا افزایش خواهد داد.
-
خرید باطری بی کیفیت
مرغوبیت یک کالا جز مواردی است که همیشه باید آن را در هنگام خرید لحاظ نمود، حتی اگر هزینه بیشتری را در بر بگیرد. زیرا این نوع هزینه در مکان های حساس همیشه به صرفه خواهد بود.
-
استفاده از ابزارهای الکتریکی در زمان خاموش بودن موتور خودرو
روشن گذاشتن چراغها و استفاده از رادیو یا سایر سیستم های الکتریکی خودرو با کلید روشن اما در حالی که موتور خاموش میباشد، موجب تخلیه سریع باطری ماشین میگردد.
مواردی مانند نصب چراغهای مه شکن فشار زیادی به باطری میآورد و عمرش را کم میکند؛ پس وقتی خودرو خاموش است و وقتی که میخواهید استارت بزنید حتما چراغهای خودرو را خاموش نمایید، زیرا استارت زدن هنگامیکه چراغها روشن اند فشار زیادی به باطری میآورد.
-
استفاده مدام از کولر خودرو در زمان ترافیک و پایین بودن دور دینام
یکی دیگر از عواملی که بر سلامت باطری ماشین اثرگذار است استفاده بیش از حد از کولر ماشین است.
-
گرما و سرمای شدید باعث خراب شدن باطری ماشین میشود
کار در گرما: با افزایش درجه گرمای محیط کارکرد باتری عمر باتری کاهش می یابد.
کار در سرما: هوای سرد تاثیر کند کنندهای بر عملکرد الکتروشیمیایی باتری خودرو دارد و توان عملیاتی آن را به شدت کم میکند.
از سوی طرفی هوای سرد موجب سفت شدن روغن موتور میشود، به همین دلیل به حرکت درآمدن اولیه موتور توسط استارت، به شدت جریان بیشتری نیازمند است.
چطور متوجه شویم باطری ماشین خراب شده و یا در حال خراب شدن است؟
- با استارت زدن ماشین روشن نمیشود.
- قبل از روشن شدن موتور هیچ کدام از چراغها، گیج، چراغهای خطر یا برق روشن نمیگردند.
- موتور استارت نمیزند و چراغ پشت کیلومترش روشن نمیگردد.
- هنگام روشن شدن خودرو، لوازم جانبی و چراغ ها با هر بار استارت زدن کمرنگ و کم نور میگردد.
- در زمان رانندگی و شتاب گرفتن رادیو، لوازم جانبی و لامپ ها متناوب با خاموش میگردند و چشمک میزنند.
- گاهی خوب استارت میخورد و گاهی بد!
- استارت زدن در هوای سرد سخت میباشد.
چه زمانی باید باطری را تعویض کنیم؟
- زمانی که باطری کاملا خراب شده است و اتصال باطری به باطری هم دیگر موثر واقع نگردد.
- معمولا باطریها حداکثر ۲ الی ۳ سال عمر مفید دارند و بهتر است قبل از اینکه دچار مشکل اساسی شود، با داشتن علائم اولیه خرابی، تعویض گردد.
- هر سه تا پنج سال باید تعویض شود.
انتخاب باطری خودرو مناسب بعنوان قلب باطری حائز اهمیت است. در زمان خرید باطری خاطرتان باشد که باطری باید با خودرو شما سازگاری داشته باشد. پس مشخصات باطری را قبل از خرید به دقت مطالعه نمایید و از افراد با تجربه در این زمینه کمک بگیرید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد باطری خودرو و علت خرابی باطری خودرو میتوانید از دیگر مطالب سایت بازدید نمایید و سوالات، نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.
مقاله خوبی بود